JAARVERSLAG STICHTING DARE 2 CARE 2015

Logo

Introductie

Als Stichting Dare 2 Care publiceren wij net als in april 2014, ook dit jaar weer met trots ons jaarverslag en financieel jaaroverzicht van 2015 op onze website. U kunt deze jaaroverzichten terugvinden onder de button JAARVERSLAG. Wij wijzen u in het bijzonder op de uitbreiding van ons stichtingsbestuur met 2 nieuwe bestuursleden, die zich op onze website onder de button BESTUUR aan u voorstellen.

Inhoudsopgave:

 1. Bestuur
 2. Resultaten in 2015
 3. Donaties in 2015
 4. Samenwerkingsverbanden
 5. Financieel plaatje
 6. Te verwachten hoogtepunten voor 2016

 

1. Bestuur

In 2015 heeft het bestuur van Stichting Dare 2 Care, bestaande uit de beide oprichters van de stichting Jonathan Ogidi-Nwankwo en Nicoline Tresfon, 2 nieuwe bestuursleden verwelkomd. Neonatologe Dr. Lyanne Rövekamp-Abels, werkzaam in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag heeft zich als medisch adviseur verbonden aan onze stichting. Zij houdt contact met het FMCU in Umuahia Nigeria over de behoefte aan medische zorg, hulpmiddelen en ontwikkeling van de kraamafdeling. Huisarts Dr. Wouter Dikker, heeft zich als medisch adviseur tropenziektes aan onze Stichting verbonden. Zijn expertise op het gebied van tropenziektes wordt gedeeld met de artsen in het FMCU, waar de grootste oorzaak van babysterfte nog altijd de tropenziekte Malaria is.  Ons bestuur heeft met de komst van de twee nieuwe bestuursleden een medische expertise aangetrokken, waar we als Stichting heel trots op kunnen zijn. Wij wensen onze nieuwe bestuursleden veel inspiratie toe en bedanken hun voor hun vertrouwen en bevlogenheid in hun eerste bestuursjaar. Als nieuw bestuur zijn we in april bij elkaar gekomen voor de jaarlijkse bestuursvergadering. Het verslag van deze vergadering kunt u lezen onder april 2015.

 

2. Resultaten in 2015

 • Maart 2015

Op 22 maart vond de pNIVON lezing “ Praten en eten met Nigerianen” plaats in het oude Raadhuis in Rijswijk. Stichting Dare 2 Care heeft daar een voorlichtingsavond georganiseerd voor Nederlanders en Nigerianen om onder het genot van een Nigeriaanse maaltijd, te praten over het veelzijdige land Nigeria. Tijdens deze avond werden alle vooroordelen over Nigeria weggenomen en overtuigden Jonathan en Nicoline het Rijswijkse publiek ervan dat Nigeria meer is dan alleen Boko Haram en Shell. Tevens gaven Jonathan en Nicoline voorlichting over hun stichtingswerk in het lokale ziekenhuis in Oost-Nigeria waar hun zoontje werd geboren en kregen daarvoor waardering in de vorm van een aantal donaties.  De boeiende avond resulteerde in gulle donaties voor de Stichting.

 • April 2015

Tijdens de verhuizing van het JKZ naar het nieuwe Haga Ziekenhuis, is Stichting Dare 2 Care uitverkoren om de spullen die niet meegaan naar het nieuwe ziekenhuis, op te halen voor donatie aan het FMC in Nigeria. Van de kraamafdeling krijgen we; 12 kinderbedjes, 7 Infant Flows, 4 aankleedkussens, een elektrische flessenwarmer, 6 digitale baby weegschalen, 6 infuuspalen, tientallen dozen met steriele handschoenen. Verder krijgen we van het JKZ;  1 operatie microscoop, 1 beademingsapparaat, 1 doos Larynscopen, 2 opklapbaren ziekenhuisbedden, 2 Gynacologische bedden, een dialyse apparaat, 9 patiënt monitoren, 5 Infinity gamma monitoren voor vitale functies, 2 Criticare bloeddruk monitoren, 4 babylog- beademingsapparaten, 8 injectiespuitpompen en 1 operatietafel. Al deze spullen zijn ten baten van het FMCU naar Nigeria verscheept.

In april hielden wij tevens onze eerste bestuursvergadering met ons nieuwe bestuur inclusief de twee nieuwe bestuursleden: Jonathan Ogidi-Nwankwo, Nicoline Tresfon, Dr. Lyanne Rövekamp en Dr. Wouter Dikker. Tijdens deze vergadering werden de verschillende medische netwerk contacten uitgewisseld om ons voordeel mee te doen. Er werd besproken vanuit medische ervaring welke prioriteit moet worden gegeven aan primaire hulpmiddelen in het ziekenhuis in Nigeria. De betrokken artsen achten het zinvol om ons te richten op het inzamelen van basale medische hulpmiddelen zoals bedden, couveuses, babyvoeding en steriele materialen, in plaats van ons nu al te richten om hoogwaardige apparatuur zoals kinder-MRI scan apparatuur of Röntgenapparatuur. Het redden van kinderlevens start volgens de beide artsen bij de meest basale dingen als hygiëne, bescherming tegen infecties en de juiste voeding. Voor de babyvoeding zal Dr. Lyanne Rövekamp haar connecties bij Nutricia voor babyvoeding, aanwenden. De contactgegevens worden uitgewisseld. Er wordt ook afgesproken dat Jonathan en Nicoline, zowel voor de afdeling Neonatologie als voor de huisartsenprakrijk van Dr. Wouter Dikker, voor brochuremateriaal zullen zorgen om Stichting Dare 2 Care onder de aandacht van patiënten te kunnen brengen. Het idee om een facebook pagina voor Stichting Dare 2 Care te openen om een breder netwerk te kunnen genereren wordt ook besproken. Dr. Lyanne -Rövekamp heeft contacten met het directeurennetwerk DNN en zal haar connecties informeren over het werk van Stichting Dare 2 Care. Verder wordt er gesproken over kennisuitwisseling tussen het JKZ en het FMCU in Umuahia Nigeria. Dr. Lyanne-Rovekamp heeft het idee om in de toekomst mogelijk een stagiair verpleegkundige naar Nigeria te laten gaan om kennis en ervaring op te doen en over te brengen. Tot slot zullen Dr. Wouter Dikker en Dr. Lyanne Rövekamp een persoonlijk profiel schrijven, waarin zij schrijven over hun medische werkervaring en betrokkenheid met Stichting Dare 2 Care. Deze persoonlijke profielen van onze twee nieuwe bestuursleden zijn terug te vinden onder de button BESTUUR op de website.

 • Mei & juni 2015

In mei hebben Jonathan en Nicoline met vereende krachten en veel hulp van vele vrijwilligers, een lading met afgedankte medische spullen van het JKZ verscheept. Met de diverse donaties, konden we het verschepen betalen. Jonathan en Nicoline zijn in juni zelf naar Nigeria gereisd om de spullen in ontvangst te nemen en te transporteren naar het FMCU in Umuahia in Nigeria. Met grote dankbaarheid zijn alle spullen in ontvangst genomen en worden vandaag de dag gebruikt om prille mensenleventjes te redden.

 • November 2015

Stichting Dare 2 Care verscheept opnieuw gedoneerde medische spullen verschepen naar Nigeria.

 

De hieronder genoemde partijen blijven ons doorlopend steunen door spullen te doneren:

De Zorgkringloop in Den Haag doneert ons een tweetal anti-decubitus en revalidatiebedden, incontinentiemateriaal, 8 looprekken en 6 rollators. Tegen een kleine vergoeding schaft Stichting Dare 2 Care een aantal tweedehands medische hulpmiddelen aan, zoals 2 paar loopkrukken, hygiënische handwaspompjes en 8 metalen ziekenhuisafvalbakken.

De afdeling Urologie van het JKZ in Den Haag doneert een tiental dozen ongebruikte catheters en stomamateriaal.

De Pelgrimshoeve in Zoetermeer doneert een gul bedrag waarvan wij het verschepen kunnen bekostigen. Bovendien doneert de afdeling kinderspullen bij de Pelgrimshoeve, een enorme hoeveelheid babykleertjes en baby toebehoren voor de baby’s in het FMCU in Nigeria.

De Transvaal Apotheek in Den Haag doneert een grote hoeveelheid ongebruikte injectiespuitjes en naalden.

De Segwaard apotheek in Zoetermeer doneert een grote hoeveelheid ongebruikt incontinentiemateriaal.

 • Eind 2015:

De verscheepte goederen arriveren in Lagos Nigeria en worden door onze lokale vrijwilligers in Nigeria in samenwerking met de ziekenhuisdirectie naar de eindbestemming het FMCU in Oost- NIgeria getransporteert. Tot grote blijdschap en dankbaarheid van het FMCU in Nigeria zijn alle zeer bruikbare gedoneerde medische hulpmiddelen in goede orde aangekomen.

 

3. Donaties in 2015:

 • Financiële donaties:

8-1-2015 Private donatie                                                     30,00

28-01-2015 Private donatie                                                55,00

3-3-2015 bevriende stichting donatie                            400,00

3-3-2015 private donatie                                                  600,00

9-3-2015 Nivon donatie                                                      15,00

12-03-2015 Nivon donatie                                                172,50

20-03-2015 Nivon donatie                                               150,00

20-04-2015 lustrum donatie                                           100,00

28-07-2015 private donatie                                           1100,00

30-11-2015 Pelgrimshoeve                                            1000,00

______________________________________________________________+

Totaal donaties:                                                                3622,50

______________________________________________________________

 • Donaties in natura:

Van het JKZ, van de afdeling Neonatologie krijgen we: 12 kinderbedjes, 7 Infant Flows, 4 aankleedkussens, een elektrische flessenwarmer, 6 digitale baby weegschalen, 6 infuuspalen, tientallen dozen met steriele handschoenen. Verder krijgen we 1 operatie microscoop, 1 beademingsapparaat, 1 doos Larynscopen, 2 opklapbaren ziekenhuisbedden, 2 Gynacologische bedden, een dialyse apparaat, 9 patiënt monitoren, 5 Infinity gamma monitoren voor vitale functies, 2 Citicare bloeddruk monitoren, 4 babylog- beademingsapparaten, 8 injectiespuitpompen, 1 operatietafel. Van de afdeling Urologie krijgen we een tiental dozen ongebruikte catheters en  stomamateriaal.

De Zorgkringloop doneert ons een tweetal anti-decubitus en revalidatiebedden, incontinentiemateriaal, 8 looprekken en 6 rollators.

Van de Pelgrimshoeve krijgen we babykleertjes, babytoebehoren en speelgoed.

 

4. Samenwerkingsverbanden

In 2015 heeft Stichting Dare 2 Care samenwerking gezocht met de volgende organisaties:

 • de Zorgkringloop in Den Haag doneert gebruikte medische hulpmiddelen en helpt met transport
 • de Pelgrimshoeve in Zoetermeer is vaste jaarlijkse donateur en de baby afdeling is vast Inzamelpunt geworden voor Stichting Dare 2 Care.
 • De Transvaal apotheek is vaste donateur geworden van ongebruikte medische wegwerpartikelen

 

5. Financieel plaatje 2015

 

Inkomsten:                                                        

Private giften:                 2450,00

Bedrijfsgiften:                 1172,50

________________________________+

Totale inkomsten:      3622,50

 

Uitgaven:

Verschepen                                1250,00

Terugbetaling lening                2040,00

Zorgkringloop aanschaf             105,00

Kosten bank                                      9,10

Onderhoud website                    120,00

Brandstof                                        65, 05

Parkeerkosten                                  4,00

Verpakkingsmateriaal                   10,00

_____________________________________________+

Totale uitgaven:                      3603,15

Eindbalans op de rekening van Stichting Dare 2 Care op 31-12-2015 = 19,35 euro

 

6. Te verwachten hoogtepunten voor 2016

In juni 2016 staat Stichting Dare 2 Care als 1 van de genodigden met een informatiekraampje op de lustrummarkt van Kombino in Zoetermeer. Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Kombino  krijgen twee goede doelen, onder andere Stichting Dare 2 Care de gelegenheid om zich te profileren onder de genodigden. Stichting Dare 2 Care en Kombino zijn verbonden via het zoontje van Jonathan en Nicoline die bij Kombino zorgopvang wordt opgevangen. Kombino is voor zowel kinderen met een medische achtergrond, extra zorgbehoefte of lichte beperking zoals Miracle, als ‘gewone’ gezonde kinderen, geschikt.  Tijdens het lustrumfeest van Kombino zal Stichting Dare 2 Care alle bezoekers van de lustrummarkt enthousiasmeren om afgedankte medische hulpmiddelen, babyvoeding, babykleertjes en luiers in te zamelen voor de baby’s in het FMC in Umuahia in Nigeria.We verwachten met deze uitnodiging onze Stichting onder een nieuw publiek te profileren.