Jonathan

 

 

Jonathan C. Ogidi – Nwankwo

Bestuurder en Mede-Oprichter

 

 

Kwalificaties:

 • SPW 2 gehandicaptenzorg en welzijn – Capabel Taal Instituut – Utrecht (2011)
 • Gediplomeerd verpleegkundig specialist – Ealing Hospital (NHS), Trust Londen (2004)
 • MA. Internationale Betrekkingen – Webster Universiteit, Missouri , VS (2003)
 • Diploma Informatie Systeem Ontwikkeling – Hogeschool Arnhem (2001)
 • Griekse Taal en communicatie – Pantheons Universiteit Athene , Griekenland (1994)
 • Journalistiek , Hogeschool van Calabar , Nigeria (1986)
 • Massa Communicatie – Federale Hogeschool Bida , Nigeria (1983)

Jonathan heeft in 2002 Vereniging Africa Sport (VAS) in Den Haag opgericht, was voorzitter in 2002 en van 2007 tot 2008 en als vice-voorzitter in 2003. Vereniging Afrika Sport (VAS) is een Stichting die de sociale integratie van jongeren van diverse culturen, achtergronden en ervaringen bevordert door middel van sport.

Carrière Achtergrond

Jonathan heeft bij OPCW gewerkt en bij de UN in Den Haag, het Octrooibureau (EPO) in Den Haag, Sara Lee Research Center in Den Haag en Ealing Consortium in Londen, UK.

Jonathan geeft leiding en training en coaching aan zijn team hoe men optimaal gebruik maakt van kennis  en kunde. Hij speelt een bepalende rol in het uitzetten van richtlijnen en het maken van beleid. Hij geeft advies en overlegt. Hij heeft gewerkt als een verzorger, coach en woordvoerder voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke handicap.

Jonathan heeft een uitgebreide kennis van de gezondheidszorg, beveiliging binnen het ziekenhuis en in zakelijke omgevingen. Hij is ervaren in het leveren van management expertise die nodig is om ondersteuning te bieden aan senior bestuurders, managers, docenten en ondernemers om de soepele en succesvolle werking van de bedrijven te garanderen. Hij is afgestudeerd met een uitgebreide kennis, bewustzijn en responsieve levenslange ervaring in de wereldpolitiek en journalistiek. Zijn kennis is aangevuld met levenservaring en persoonlijke ontwikkelingen door de vele reizen en werkervaring in het buitenland. Jonathan heeft een bewezen positieve houding in administratieve ondersteuning. Hij is flexibel en kan met belangrijke commerciële en technische documenten werken en functioneren in snelle werkomgevingen.

Lyanne

 

 

Dr. Lyanne Rövekamp-Abels

Medisch Adviseur

 

 

Kwalificaties

 • Geneeskunde Rijks Universiteit Groningen (1992-1998)
 • Arts-assistent Kindergeneeskunde Clara Ziekenhuis Rotterdam (1998-1999)
 • Arts-assistent Intensieve Care Kinderchirurgie Erasmus Medisch Centrum –Sophia Kinderziekenhuis (1999-2000)
 • Opleiding tot kinderarts Erasmus Medisch Centrum –Sophia Kinderziekenhuis (2000-2005)
 • Opleiding tot kinderarts-neonatoloog Erasmus Medisch Centrum –Sophia Kinderziekenhuis (2005-2007)

Carrière achtergrond

 • Werkzaam als Kinderarts-neonatoloog op Intensive Care Neonatologie Erasmus Medisch Centrum –Sophia Kinderziekenhuis (2007-2009)
 • Werkzaam als Kinderarts-neonatoloog in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag (2009-heden)

Motivatie om bestuurslid te worden

Lyanne maakte kennis met Nicoline en Jonathan door de opname van hun zoon Miracle in het Juliana Kinderziekenhuis waar zij werkt. In de loop van de tijd viel haar het enthousiasme en de vasthoudendheid op waarmee zij Stichting Dare2Care gingen opzetten. Binnen zeer korte tijd hebben zij al heel veel bereikt. Zonder winstbejag en altruïstisch hebben zij al meerdere mensen kunnen motiveren deze stichting te steunen.

Persoonlijk heeft Lyanne enige ervaring met ontwikkelingsorganisaties en hulp in behoevende landen. Hierdoor interesseert haar ontwikkelingshulp in algehele zin. Deze interesse en het stevig fundament dat de stichting nu al heeft maakten dat zij enthousiast reageerde toen zij gevraagd werd als bestuurslid.

Lyanne heeft een groot hart voor alle kinderen, en natuurlijk met name voor hen die extra zorg behoeven, in Nederland of elders. Zij zal met haar kennis van de kindergeneeskunde en neonatologie een adviserende rol hebben in de Stichting.

Nicoline

 

 

Nicoline E.W.Tresfon

Mede-Oprichter Stichting Dare2Care

 

 

Kwalificaties

 • Diploma Pedagogiek en Kinderopvang (SPW), Opleidingscentrum Crechendo Den Haag (2010)
 • HBO Communicatie en Management, HEBO Haagse Hogeschool (1999)

Carrière Achtergrond

Nicoline is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het kind en ontwikkeling van studiemateriaal voor kinderen. Ze heeft een rijke ervaring en vaardigheid in kind management en een gezonde zakelijke achtergrond in HR werving en opleiding van personeel. Nicoline heeft hart voor kinderen, is enthousiast, initiatiefrijk en intelligent. Zij werkte vele jaren als manager, trainer en consultant in Human resources en personeelsbeheer voor Hays Training Centre in het Verenigd Koninkrijk. Zij zette het eerste kantoor voor Hays in Nederland op waar zij ook het personeel aannam en trainde, hetgeen uitgroeide tot een succesvolle landelijke onderneming. Zij deed studie- en werkervaring op in Engeland, Duitsland en Nigeria. Nicoline is een welbespraakte, zelfbewuste communicator en een kwaliteitsgerichte aanpakker. Zij streeft altijd naar het hoogst haalbare resultaat en trainen. Ze is vertrouwd met het opzetten van nieuwe bedrijven en kan een team bij elkaar houden. Ze spreekt meerdere Europese talen en heeft het vermogen om netwerken te vormen met medewerkers op alle niveaus en kan deze een positief en effectief beïnvloeden.

                  Dr. Wouter Dikker

Dr. Wouter Dikker

Medisch adviseur

 

 

 

Kwalificaties

 • Geneeskunde Rijks Universiteit Groningen (1973-1980)
 • Huisartsopleiding Rijks Universiteit Groningen (1981-1982)
 • Certificaat Reizigersgeeeskunde (2010)

Carrière achtergrond

 • Werkzaam als Huisarts in Den Haag (1983- heden)

Motivatie om bestuurslid te worden 

Naast zijn eigen huisartsenpraktijk is Wouter Dikker al jarenlang huisarts van het Institute of Social Studies in Den Haag. Daardoor heeft hij veel studenten uit de tropen ontmoet met tropische aandoeningen. Mede hierdoor heeft Wouter 5 jaar geleden zijn certificaat Reizigersgeneeskundebehaald, om mensen die vanuit Nederland naar de Tropen gaan, te kunnen adviseren.

Wouter kent Nicoline Tresfon al heel lang en als haar huisarts heeft hij de oprichting van Stichting Dare 2 Care van nabij meegemaakt. Tevens heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de diagnosestelling en doorverwijzing naar het JKZ toen Miracle als premature baby naar Nederland werd gerepatrieerd na zijn vroeggeboorte in Nigeria. Wouter is de huisarts van Miracle en is tot op de dag van vandaag nauw betrokken bij zijn algehele gezondheid.

Met name de grote zorgbehoefte van kwetsare mensen en met name kinderen, waar Stichting Dare 2 Care zich hard voor maakt, spreekt mij als huisarts sterk aan. De stap om ja te zeggen op het verzoek van Nicoline en Jonathan om medisch adviseur te worden van hun Stichting, was hierdoor snel gemaakt.